19:00

Jämjö IBK

Referat: Gantesbo IBK - Jämjö IBK

Näst sista hemmamatchen för säsongen spelades ikväll i Emmaboda sporthall. Serieledarna Jämjö gästade med i stort sett idel vinster i bagaget. Gantesbo kom till spel med en desarmerad trupp då Ola, Måns och Hugo tvingats till återbud av olika anledningar. I och med detta tvingades det fram nya formationer.

Första perioden började som väntat i ett högt tempo. Jämjö satte press när det gav läge och var betydligt mycket mer på tårna än Gantesbo. Jämjö var först på bollarna i hörnen och mitt på plan. I 5e minuten kom så även första målet av Jämjö. Men Gantesbo spelade stabilt även om det inte skapades så många vassa lägen till kvittering. Halvvägs in i perioden fick Gantesbo ett PP efter ett slag på Jons klubba. Det PPet var helt dött och resulterade inte ens i något skott. En utökning av Jämjö kom istället när klockan just passerat 14 minuter. Detta resultat stod sig till periodpaus.

Inget behov till förändring pga spelet, men skador härjade i truppen och vi tvingades till justering. Första halvan av period 2 gick dessvärre inte i Gantesbos favör utan Jämjö gick från 0-2 till 0-6 och Gantesbo låg i brygga. Trots stor ledning och ett spelmässigt övertag verkar inte gamla ränder gått ur Jämjö som är allmänt känt som ett brunkarlag som inte direkt spelar schysst. Nu började deras normala beteende lysa igenom mer och mer och deras rätta jag blottades allt tydligare. I 14e minuten drabbades Jämjö av ytterligare en utvisning för fördröjande av spelet då bollen slogs undan när Gantesbo skulle sätta igång spelet. Ett helt ofarligt PP i första perioden vändes till att bli ett bländande PP i andra perioden. Ett bra rull på bollen i en minut innan Nygge avslutade och keepern fumlade med bollen och lyckades sparka den i egen mål. Innan andra pausvilan hann Jämjö utöka till 1-7 och uppförsbacken var än högre.

Efter Gantesbos PP mål blev spelet något bättre och Jämjö var inte längre osårbara. Men trots en säker ledning, eller kanske på grund av en säker ledning, började man känna igen Jämjö från tidigare säsonger. Efterslängar, nypningar och fult spel förekom i de flesta situationer. Redan efter 3 minuter fick nästa Jämjöspelare sätta sig på skämsbänken efter att ha kört över Jon vid sargen. Även denna gång lyckades Gantesbo utnyttja manövertaget då Nygge tidigt in i PPet lossade på mål vilket keepern lämnade retur på. Hult klippte till på volley och ställningen 2-7 bara 20 sekunder in i PPet. Efter det gjorde Jämjö 2 kvicka kassar till 2-9 och mer eller mindre dödade matchen. Men humöret var fortfarande illa hos Jämjö och istället för att visa att de var skickliga innebandyspelare, vilket flera av dem var, fortsatte deras grisiga fulspel. Tillslut tröttnade domarn och skickade välförtjänt ut en spelare för protest. Två PP i rad med mål vilket gav förväntningar på fler. Dessa förväntningar infriades då Oliver drev in från bakom mål och hittade en kross genom slottet till Isak som nöp bollen direkt under målvakten och Gantesbo hade gjort 3 mål i PP. Minns inte när det hände senast. 2-2 i perioden såg ut att stå sig till hesa Fredrik skulle ljuda, men med 9 sekunder kvar fick Jämjö ett friläge som avslutades i nättaket till slutresulatet 3-10.

Idag mötte vi ett bättre lag. De var piggare än oss och var först på de flesta bollarna. Kunde de bara droppa det som fortfarande finns kvar av traditionella Jämjöpatrasket vore de ännu bättre. Gantesbo spelade och bra efter sina förutsättningar idag men hade egentligen ingen chans att ta hem matchen. Nu väntar en veckas spelledigt innan vi i vecka 9 åker till Kalmar för att möta Kalmarsund.

Gantesbo - Jämjö 3 - 10 (0-2, 1-5, 2-3)
Mål: Nygge, Hult, Isak
Assist: Hult, Nygge, Oliver